Nienke de Jong

Advocaat

Nienke is in 2007 begonnen als advocaat bij Boekel De Nerée. Daar specialiseerde zij zich in commercieel huurrecht, koop- en verkoop van onroerend goed en bestuursrecht. Na 5 jaar gewerkt te hebben in de advocatuur is zij als bedrijfsjurist aan de slag gegaan op de afdeling Gebieds- en projectontwikkeling van woningcorporatie Ymere. Hier heeft Nienke zich in 8 jaar het vastgoedrecht in volle omvang eigen gemaakt.

Zij adviseerde projectontwikkelaars in het kader van nieuwbouwprojecten (Haarlemmermeer) en binnenstedelijke herontwikkelingen (Amsterdam), van de aankoop van grond tot de perikelen na oplevering en alles wat daartussenin zit. Daarbij heeft zij zich bedreven in het onderhandelen en contracteren met ontwikkelaars, gemeenten, beleggers en aannemers. Zij waarderen Nienke omdat zij – naast juridische risico’s – oog heeft voor commerciële kansen. In september 2019 maakte Nienke de overstap naar Hemwood.

In 2016 heeft Nienke de postdoctorale opleiding Onroerend Goedrecht afgerond aan de Grotius Academie. Zij is lid van de Vereniging Vastgoed Juristen.