Monique Laenen

Notaris | Partner

Monique Laenen is in 1992 afgestudeerd aan de Universiteit Leiden in notarieel recht en gestart bij Nauta Dutilh. In 1998 heeft ze de overstap gemaakt naar Schut&Grosheide (het huidige DLA Piper) om daar destijds het notariaat te starten. In 2003 is Monique benoemd tot notaris. Per 1 september 2022 vormt ze samen met Elsbeth Meijboom, Sharmayne Rog en Rosanne Overwijk het notariaat bij Hemwood.

Monique heeft in alle notariƫle rechtsgebieden gewerkt maar haar interesse en voorliefde voor gebouwen en hun functie voor gebruikers en de omgeving maakt dat het vastgoedrecht al vele jaren speerpunt is van haar praktijk. Dat vertaalt zich in zowel het begeleiden van partijen bij vastgoedtransacties als ook het begeleiden van beleggers en ontwikkelaars van (grootschalige) multifunctionele (her-) ontwikkelingsprojecten. Zij heeft jarenlange ervaring in en een gedegen kennis van alle aspecten van erfpacht, opstal en splitsing in appartementsrechten. Haar manier van werken is sterk gericht op het bij elkaar brengen van partijen en het oplossen van discussies en geschillen en zorgt daarmee voor een soepele voortgang en een succesvolle afwikkeling van een project of een transactie.

Monique bekleedt verschillende goede doel bestuursfuncties en bestuursfuncties die gericht zijn op het behoud van iconische gebouwen in Amsterdam.