Iskander Haverkate

Advocaat

Iskander Haverkate studeerde aan de Universiteit van Amsterdam waar hij in 1989 afstudeerde in het Nederlands Recht. Hij ontwikkelde na zijn studie als advocaat kennis en ervaring op in de algemene rechtspraktijk, en later op het gebied van het contractenrecht, de bouwpraktijk en het bestuursrecht. Van 1998 tot 2000 werkte Iskander als waarnemend griffier bij de Rechtbank te Den Bosch, waar hij in 2000 werd benoemd als rechter bij de sector bestuursrecht. Gedurende 2002 tot 2005 was Iskander opleider van rechters in opleiding, RAIO’s en sectorwisselaars. Vanaf april 2005 tot 1 juni 2006 was Iskander rechter bij de Handelssector van de Rechtbank te Den Bosch.

In 2006 is Iskander teruggekeerd naar zijn stiel als advocaat bij Hemwood (voorheen Gijs Heutink Advocaten). In samenhang met de bestuursrechtelijke, de omgevingsrechtelijke en de civielrechtelijke specialisaties wordt het spectrum van de kennis en ervaring van Hemwood in de vastgoedindustrie door de brede ervaring van Iskander als rechter en diens kennis van het bestuursrecht en het bestuursprocesrecht verdiept en versterkt. Iskander is mede gespecialiseerd in de vestiging van winkels, ook in relatie tot het Europees recht en in milieuveiligheid en brandveiligheid.

Iskander is lid van de Vereniging voor Bouwrecht (VBR), de VAR Vereniging voor Bestuursrecht en de Vereniging van Milieurecht Advocaten (VMR). Iskander werkt als docent bestuursprocesrecht voor de Nederlandse Orde van Advocaten en publiceert met enige regelmaat in de wetenschappelijke vaktijdschriften.