Sonja van der Kamp

Advocaat | Partner

Sonja van der Kamp is advocaat sinds 1996. Zij studeerde Nederlands Recht aan de Universiteit van Amsterdam. Sonja was van 1995 tot 2018 verbonden aan Boekel De Neree (partner van 2006-2018) en heeft zich per 1 september 2018 aangesloten bij Hemwood.

Sonja heeft als bijzondere focus commercieel huurrecht, maar heeft zich vanaf het begin van haar loopbaan tevens bezig gehouden met vrijwel alle andere civiele aspecten van vastgoed, zoals appartementsrechten, erfpacht, aansprakelijkheidsrecht, algemeen contractenrecht, koopcontracten en projectontwikkeling. Sonja treedt op veel op voor beleggers, ontwikkelaars, winkelbedrijven en horeca ondernemers.  Zij adviseert, stelt contracten op en is een ervaren en bedreven procesadvocaat.

Sonja is lid van de redactie van het Tijdschrift voor Huurrecht Bedrijfsruimte (in welk tijdschrift zij ook regelmatig publiceert), zij doceerde lange tijd aan de Amsterdam School of Real Estate en is momenteel voorzitter van de adviescommissie wetgeving huurrecht van de Nederlandse Orde van Advocaten. Ook is zij redactielid van vastgoedcontracten.nl.