Gijs Heutink

Advocaat | Partner

Gijs Heutink is in 1985 afgestudeerd in Utrecht (Nederlands Privaatrecht). Hij was van 1985 tot 1991 advocaat bij CMS, waar hij zich specialiseerde in bijzondere contracten in vastgoedtransacties, bouw- & projectontwikkeling, en in civiele procedures en arbitrages in de vastgoedsector. In 1991 volgde een overstap naar Ekelmans den Hollander, en als equity partner bij Hogan Lovells in Amsterdam. Na een aantal jaren leiding te hebben gegeven aan de Real Estate praktijkgroep is Gijs in 2005 met aan aantal medewerkers het vastgoed nichekantoor Hemwood gestart.

Gijs is een ervaren onderhandelaar in vastgoedtransacties, en combineert daarin zijn kennis en ervaring in het gehele veld met een natuurlijke autoriteit, oog voor de verhoudingen en de belangen van alle partijen aan tafel, en doelgerichtheid. Hij combineert zijn civielrechtelijke en bestuursrechtelijke kennis en ervaring bij het structureren van complexe contracten in gebiedsontwikkeling, grondexploitatie en stedelijke (her)ontwikkelingen, contracten met de overheid (anterieure overeenkomsten, erfpacht, gebiedsontwikkeling) en vastgoedtransacties, of het nou gaat om stenen of om deelnemingen. Gijs is een ervaren en door de wol geverfde procesadvocaat op omgevingsrechtelijk en civielrechtelijk gebied, die het klappen van de zweep in de rechterlijke arena haarfijn kent.

Gijs publiceert met regelmaat in de wetenschappelijke vaktijdschriften en doceert bij het Instituut voor Bouwrecht (IBR). Gijs is lid van de Vereniging voor Bouwrecht Advocaten (VBR-A) en de VAR, is erelid van de Young Lawyer Association (AIJA) en is in de EMEA Legal500 benoemd als Leading Individual in de sector.